R-komplex

Το δίκτυο transform! europe υποδέχθηκε πρόσφατα την R-komplex, τη νέα οργάνωση-παρατηρητή. Διαβάστε πώς συστήνεται η R-komplex.

Η R-Komplex αποτελεί το δίκτυο των εκδόσεων του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης. Από τον Μάρτιο του 2013, οι εκδόσεις μας, με πρώτο το περιοδικό Redaksiyon Magazine, καλύπτουν όλο και περισσότερες θεματικές ενότητες. Σήμερα, εκδίδουμε σε τακτική βάση τέσσερα περιοδικά:  

Το Redaksiyon Magazine: επιθυμεί να μένει κοντά σε θέματα καθημερινότητας της τουρκικής πολιτικής σκηνής εστιάζοντας στο ειδησεογραφικό υλικό της ημέρας, επιθυμεί όμως, ταυτόχρονα, να οδηγεί την αριστερή αντιπολίτευση σε νέες συζητήσεις.

Το Eleştirel Pedagoji (Critical Pedagogy): κριτική από την πλευρά της παιδαγωγικής που υπερασπίζεται τη λαϊκή, επιστημονική και δημόσια εκπαίδευση. Το περιοδικό εστιάζεται σε εκπαιδευτικά θέματα και στις συνέπειες που έχουν οι αντιδραστικές πολιτικές στην εκπαίδευση.

Παράλληλα με τα παραπάνω, εκδίδουμε το RedPolitik Magazine και το δεκαπενθήμερο RedSista E-Magazine για λογαριασμό του Γυναικείου Δικτύου Αλληλεγγύης Nar (Nar Kadın Dayanışması). 

Η ιστοσελίδα της οργάνωσης R-komplex μεταδίδει online καθημερινές ειδήσεις, σχόλια και ιδέες, πέρα από το ειδησεογραφικό υλικό του Redaksiyon.  

Επιλεκτική Βιβλιογραφία

 –  Türkiyenin son 10 yılına sınıfsal bakış (Μια ταξική προσέγγιση των τελευταίων δέκα ετών στην Τουρκία), Tülin Öngen

–  Fatsa Deneyimi: Fikri Sönmez Savunması (Η εμπειρία Fatsa: Η υπεράσπιση του Fikri Sönmez)

–  Enerji & Emperyalizm: Fosil Yakıtlar, Biyoyakıtlar, su ve küresel ısınma kitabı Hakan Tanıttıran’ın derlemesiyle 2017 yılında basılmıştır. İçinde John Bellamy Foster, Rebecca Clausen, Fred Magdoff gibi yazarların makaleleri bulunmaktadır. (Ενέργεια και Ιμπεριαλισμός: Ορυκτά καύσιμα, Βιοκαύσιμα, Νερό και Υπερθέρμανση του Πλανήτη, σε επιμέλεια Hakan Tanıttıran, περιλαμβάνει και άρθρα των: John Bellamy Foster, Rebecca Clausen, Fred Magdoff.)