Οι σκέψεις ενός κατά τύχη πολιτικού – Συνέντευξη του Κώστα Δουζίνα

Ο Κώστας Δουζίνας είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, Καθηγητής Δικαίου και Επικεφαλής της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Birkbeck. Είναι μέλος του ελληνικού Kοινοβουλίου και Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Σχέσεων του Kοινοβουλίου, που επεξεργάστηκε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το τελευταίο βιβλίο του Κώστα Δουζίνα τιτλοφορείται: Syriza  in  Power. Reflections  of  an 

Ο Κώστας Δουζίνας είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, Καθηγητής Δικαίου και Επικεφαλής της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Birkbeck. Είναι μέλος του ελληνικού Kοινοβουλίου και Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Σχέσεων του Kοινοβουλίου, που επεξεργάστηκε τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το τελευταίο βιβλίο του Κώστα Δουζίνα τιτλοφορείται: Syriza  in  Power. Reflections  of  an  Accidental  Politician  (Ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Σκέψεις ενός κατά τύχη πολιτικού). Στη συνέντευξή του στη διευθύντρια του transform! europe Μπάρμπαρα Στάινερ μιλά ανοιχτά για την εμπειρία του ως «κατά τύχη πολιτικού», για τον εκβιασμό που άσκησε η Τρόικα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, για τη νίκη του δημοψηφίσματος και την επακόλουθη ήττα. Απαντά στο ερώτημα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μοναδική περίπτωση ενός κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς που βρέθηκε στην κυβέρνηση και κάνει μια επισκόπηση των Ευρωεκλογών που θα γίνουν στο τέλος του προσεχούς Μαΐου, την ίδια ημέρα με τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα.

 

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Δουζίνα στο: transform! europes Youtube Channel.