ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, Σταματήστε τους εξοπλισμούς: Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Ειρήνη– 4 Σεπτεμβρίου

Στις 4-5 Σεπτεμβρίου θα γίνει σύνοδος του ΝΑΤΟ στην Ουαλία. Στην ατζέντα της υπάρχει το αίτημα σε όλες τις χώρες που ανήκουν στη Συμμαχία να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες το λιγότερο στο 2% του ΑΕΠ. Πρόκειται για άμεση προετοιμασία αύξησης της επιθετικής χρήσης των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε όλο τον κόσμο και έναρξης

Στις 4-5 Σεπτεμβρίου θα γίνει σύνοδος του ΝΑΤΟ στην Ουαλία. Στην ατζέντα της υπάρχει το αίτημα σε όλες τις χώρες που ανήκουν στη Συμμαχία να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες το λιγότερο στο 2% του ΑΕΠ. Πρόκειται για άμεση προετοιμασία αύξησης της επιθετικής χρήσης των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε όλο τον κόσμο και έναρξης ενός νέου ανταγωνισμού των στρατιωτικών εξοπλισμών.

Το ΝΑΤΟ και οι χώρες μέλη του συνεργάζονται και υποστηρίζουν άλλα κράτη στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή επιθετικών πολέμων.

Το Πανεπιστήμιο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς προτείνει να αναλάβουμε δράση, να οργανώσουμε διαδηλώσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη, την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014.

– Κάνουμε έκκληση στα κόμματα μέλη του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στα άλλα αριστερά κόμματα, σε όλους τους ανθρώπους που αγαπούν την ειρήνη, στα κινήματα ειρήνης και στους δημοκράτες να διοργανώσουν τέτοιες δραστηριότητες και να πάρουν μέρος σ’ αυτές.

– Λέμε όχι στην αύξηση των εξοπλιστικών και στρατιωτικών δαπανών και στην έναρξη ενός ανταγωνισμού εξοπλισμών.

– Λέμε όχι στη στήριξη από τις μεγάλες διεθνείς δυνάμεις της στρατιωτικής κλιμάκωσης που επιχειρούν οι εταίροι τους.

– Κάνουμε έκκληση για ένα εξοπλιστικό εμπάργκο στο Ισραήλ και την Ουκρανία.

– Απαιτούμε από το ΔΝΤ να σταματήσει τη μεταφορά κεφαλαίων στην Ουκρανία, όσο καιρό διαρκεί ο πόλεμος

– Απαιτούμε να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα, το Ισραήλ και την Ανατολική Ουκρανία και να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για την ειρηνική επίλυση των διαφορών, που θα βασίζεται στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας.

Θερινό Πανεπιστήμιο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς
27 Ιουλίου 2014 

www.european-left.org